Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio


Postări Recomandate

Salutari Elforum ! Din lipsa de ocupatie am zis sa nu stau degeaba si sa fac ceva in timpul asta . Am o schema de amplificator pe desktop de ceva timp care ma incurca si m-am apucat de treaba . O mare parte din amplif. am facut-o , partea din fata cu operationalul ,am prins finalii si prefinalii pe radiator ,am lipit si cativa rezistori la pini acestora ,in fine . Ok pana aici . Acum vin si nelamuririle :

 

 

1. Din cate se observa operationalul e alimentat pe dos ,deci?

2. Ca finali am pus 2sc5200/2sa1943 , sunt ok ?

3. Alimentarea o sa o fac la +/-23Vcc ,mai trebuie modificat ceva ? Ma refer mai ales la rezistorii de 15K (R5 si R6) din baza prefinalilor .

4. Alimentarea operationalului pot sa o fac separat de la o alta sursa simetrica ?

 

Aici si schema :

post-221290-0-35596500-1435602280_thumb.png

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

1. Alimentezi cum e corect, nu cum e greşit în schemă.

2. Da.

3. R14,15 în serie cu diodele zener micşorate la vreo 560 Ohmi. R5,6 micşorate la 10 kOhmi şi cum superdiodă nu e, pui D1,2 lipite pe radiator dar izolate.

4. Nu are rost.

Editat de zal
Link spre comentariu

Multumesc! Mai am putin de lucrat la el ... Am tinut neaparat sa alimentez AO-ul separat pentru ca nu am la indemana diode zener . Rezitorii de 10K la ce putere ar trebuii pusi ,merg la 0,25W ?

Oricum asta e decat un test ,sa vad ca merge si dupa aceea il fac cum trebuie ...

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

Am reusit sa ii dau drumu' si are un brum imens . Cu multimetrul pe AC la iesire are 11,2V ,iar tranzistorii incep sa se incalzeasca . Am pus degetul si pe intrare si bazaie ca orice amplif. Fara rezistorii R5 si R6 in circuit are 0V la iesire si pe AC si pe DC si nu se mai incalzeste niciun tranzistor . Nici nu mai stiu ce sa-i mai fac ...

Link spre comentariu

TL-ul ăla e alimentat la tensiunea maximă absolută, dacă ai pus Zenere de 18V. Pune de 15V sau alimentează din altceva. R14 şi R15 nu asigură destul curent pentru operaţional, cu atît mai puţin pentru deschis suficient Q1 şi Q2.  Etajul de cîştig în curent e cam dubios.

Link spre comentariu

AO-ul e alimentat separat la +/-15Vcc. Am tot incercat sa maresc valoarea rez. R5 si R6 de la 10K la 15 ,33 si 100K ,dar nimic . Am cam inceput sa ma plictisesc de schema asta ... Sunt dispus sa incerc o alta schema in genul asteia...

 

Ma gandeam la asa ceva:

post-221290-0-97918600-1435657561_thumb.jpg

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări