Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat Whirlpool AWO/D 43135


Postări Recomandate

Buna ziua. Am o problema cu masina de spalat si anume: masina merge dar cand termina programul de spalare si urmeaza cel de lipezire mai exact ultima tura de limpezire masina nu mai stoarce, da drumul la apa cateva secunde si tot asa timp de cateva minute dupa care se opreste imi arata end asta fara sa stoarca.

 

Am atasat cateva poze si dupa cate vad pe placa eletronica e arsa o rezistenta notata cu L. Cu ce as putea sa o inlocuiesc? Pe aparat pus pe dioda imi da in scurt dar ma gandesc ca e dusa pentru ca se vede ca e umflata si au iesit prin ea bule mici galbene.

post-229303-0-69377500-1432717305_thumb.jpg

post-229303-0-64671000-1432717311_thumb.jpg

Link spre comentariu

Verifică atent starea electrovalvelor de admisie apă, sunt două. Am avut la un prieten o problemă similară, spăla dar la clătire se bloca.Am găsit o electrovalvă cu bobina întreruptă, mai fusese schimbată de cineva.Se și vedea umflată și culoarea schimbată la plastic. Se pot proba și direct la rețea, după deconectarea mufelor dinspre placa de comandă. Defectarea prin scurtcircuitare a unei electrovalve poate duce și la arderea triacului de comandă de pe placă. Mai verifică și funcționarea presostatului, pompei de evacuare (se mai blochează de la calcar sau obiecte căzute accidental)....

Link spre comentariu

nu acolo este problema. acolo este partea de alimentare,acea bobina daca prezenta un defect nu se alimenta placa. ce vad eu acolo condensatorii din secundar parca "sufera",trebuie inlocuiti.trebuie verificata pompa,motor...

Pompa, motorul merg nu e nici o problema, in legatura cu rezistenta am schimbat-o si tot asa merge, la electrovalve nu sunt probleme se alimenteaza cu apa, la mine nu se blocheaza la clatire doar ca la ultima clatire si cand trebuie sa le stoarca porneste pompa invarte un pic se opreste din centrifugat, invarte normal o tura ca si cand spala apoi iar porneste pompa da sa invarta si tot asa.

 

Deci problema e ca nu le stoarce cand ajunge la ultimele 4 minute apare direct END.

post-229303-0-39765200-1432731589_thumb.jpg

Editat de bloower
Link spre comentariu

La Whirlpool-ul meu apare din cand in cand eroarea F06, asta deja de vreo 2 ani, dar dupa ce opresc masina de spalat si o pornesc din nou, merge mai departe. Este un Whirlpool AWM 8145 care functioneaza bine de 11 ani, doar ca mai apare eroarea respectiva din cand in cand.

Link spre comentariu

Dacă triacul chiar ar fi defect, turația nu s-ar mai putea regla și motorul fie ar porni la turație maximă pentru stoarcere (triac în scurtcircuit), fie nu ar mai stoarce deloc (triac întrerupt).Dar ambele situații ar fi detectate de traductorul de turație și stoarcerea nu s-ar putea realiza deloc.

Link spre comentariu

Eu de pe internet legat eroarea F06 asa am inteles ca parca ar putea fi problema la traductorul de turatie, de aceea am ignorat problema pana acum ca nu mi s-a parut prea importanta / periculoasa. Totusi, la mine de obicei cand incepe stoarcerea atunci apare eroarea (doar cateodata) si masina de spalat se opreste. Mai rar se intampla in timpul programului de spalare.

Link spre comentariu

Vedeți dacă nu cumva mufa traductorului de turație nu este oxidată sau dacă nu cumva a căpătat joc magnetul pe axul rotorului.

Chiar asta ca nu stoarce cand ajunge la ultimele 4 minute se opreste apare direct END.

Am mai observat ceva pana acum: daca sta mai mult timp fara a o conecta la sursa de curent merge perfect, dar dupa un anumit timp probabil se incalzeste ceva acolo sau nu stiu si nu mai stoarce.

Cand ajunge la ciclul de limpezire mai exact la 18 minute sta si 5 -6 minute pana apare 17 minute(sta in sensul ca da sa stoarca asa lin nu stiu daca ma intelegeti adica cand o masina incepe sa stoarca merge lin cateva ture dupa aia incepe sa se tureze apoi se opreste invarte o tura inainte ca si cand spala normal si iar invarte lin si tot asa).

Daca e pun un video sa vedeti mai exact despre ce e vorba.

Link spre comentariu

Dacă are momente când funcționează bine, atunci nu e triacul.Placa cealaltă e funcțională sau are și ea un defect ?

Cealaltă placă am primit-o de la cineva dar din păcate sunt lipsă câteva componente, iar momentele când funcționează sunt doar atunci când nu este conectată la sursa de curent o anumită perioadă.

Are programul de stoarcere de 3 minute, prima tură merge perfect și dacă o mai pun o dată nu mai merge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări