Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie laptop Toshiba Sattelite C855-1LW


Postări Recomandate

Detin un laptop Toshiba Sattelite C855-1LW de 2 ani si deocamdata sunt foarte multumit de el dar totusi de ceva timp are o mica problema care uneori este enervanta.Il incarc complet iar apoi incep sa lucrez cu el si in maxim o ora bateria se descarca complet.Cand am o priza in apropiere nu este nicio problema dar nu se intampla acest lucru chiar de fiecare data.Exista vreo solutie in aceasta privinta cu exceptia inlocuirii bateriei?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Sincer sa fiu i-am auzit  pe mai multi care detin laptopuri plangandu-se de aceasta problema dar dupa perioade mai lungi de folosire.Eu il detin pe al meu de  2 ani dupa cum am precizat deja.Alte probleme n-am avut cu el in toata aceasta perioada dar nici nu i-am facut vreo operatie de mentenanta.Totusi nu cred ca poate fi aceasta cauza.Dar mai astept si alte pareri oricum.

Link spre comentariu

chiar daca inlocuiti acumulatorii tot nu rezolvati,asta pe langa precizarile d-nului Ticu. acc-urile de laptop-uri contin in controlerul lor si o memorie care memoreaza ciclurile de incarcari/descarcari. daca atinge pragul de x incarcari,acesta trimite bios-ului informatia ca trebuie innlocuita si de multe ori nu o mai incarca. este o chestie de marcheting,20% este pentru a proteja electronica laptop-ului in cazul in care un acc are rezistenta mare(scurt). este pe acest forul un topic dedicat acc-urilor de laptop.

Link spre comentariu

Acumulatorii cu litiu au unele obiceiuri proaste. Dupa trei ani de la fabricatie rezistenta interna incepe sa creasca, iar incarcarea se opreste mai devreme decat de obicei. Dupa un numar mare de cicluri creste si pericolul de autoaprindere, chiar in stare oprita. Din aceste motive, nu numai de marketing, unii producatori iau masuri de limitare a duratei de viata a bateriei. In unele cazuri, la un numar programat de cicluri are loc "sinuciderea" bateriei. Incarcarea nu se mai opreste la tensiunea nominala, presiunea in elemente creste si dispozitivul intern al lor intrerupe definitiv legatura cu borna +.

Link spre comentariu

Am uitat sa precizez ca mai nou il incarc complet iar apoi il opresc si il las asa  cateva ore iar dupa ce il pornesc,bateria are deja o liniuta pierduta.

Am uitat sa precizez ca mai nou il incarc complet iar apoi il opresc si il las asa  cateva ore iar dupa ce il pornesc,bateria are deja o liniuta pierduta.

 Il mai incarc si oprit dar cu bateria se intampla exact la fel.

Link spre comentariu

Am precizat deja ca inafara acestei probleme cu descarcarea rapida a bateriei nu s-a mai intamplat absolut nimica care sa ma deranjeze.Deci in rest sunt foarte multumit de el.Eu m-am gandit sa nu fie plin de praf prin interior(nu l-am desfacut)caci nu l-am dus la nimeni sa mi-l curete pana acum dar ma indoiesc ca poate fi aceasta problema.Apropo daca lucrez cu el in priza cateva ore este vreo problema?

Link spre comentariu

daca este posibil,cel mai indicat este sa lucrati cu el conectat,prin alimentator,la priza.cel mai rapid mod de a curata radiatorul prin care circula aerul este sa suflati prin grila exterioara in interior. atentie insa daca are scame sa nu blocheze ventilatorul. este indicat o curatare,daca nu va pricepeti duceti laptopul la service.prelungiti viata laptop-ului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări