Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator


Vizitator Bandean Flaviu

Postări Recomandate

Vizitator Bandean Flaviu

Buna. Sunt nou pe aici si nu prea stiu foarte bine la electrica. Am o problema la un amplificator auto Crunch MXb4125. O inceput dintr-o data sa iasa fum, noroc ca aveam portbagaju deschis si aveam si capacu de la amplificator desfacut sa se raceasca umpic, ca se imfierbantasera tare. Cred ca se topisera un canal :-?. As avea o intrebare, oare as putea sa scot ala de acolo si sa functioneze statia ok? Statia are 4 canale si as pune subwooferul pe celelalte doua( e pus in bridge). Va pun o poza sa va dati seama despre ce vorbesc, sper. Astept un raspuns. Mersi. 

 

post-246488-0-73322500-1432227218_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna. Sunt nou pe aici si nu prea stiu foarte bine la electrica.

 

Defectele de acest gen pot fi :

1. Din cauza ca pur si simplu a cedat tranzistorul, dar trebuie neaparat verificat daca nu a "tras" cu el si alte componente.

2. Poate un defect ceva mai major care a dus la defectarea tranzistorului - acelasi lucru trebuie verificat alte componente.

 

Parerea mea este ca trebuie dus la un atelier, din cauzaca nu e prea sigursa il pui in functiune asa. Am vazut in ultimele luni cam multe automobile incendiate....si nucredca iti surade ideea de a rica sa-l pui in functiune asa sau sa-l repari tu fara prea multe cunostinte tehnice in domeniu electric - electronicii este de fapt, de aici se subantelege ca nu faci diferenta intre ele si nu e ok sa te bagi tu la reparat...nu sunt rau, ci doar am punctat deoarece in general cineva care nu are cunostinte tehnice in domeniu....se poate lasa cu fum si uneori chiar cu pagube materiale (in cazul tau sa arzi difuzorul sau sa faci mai mult rau amplificatorului, sau sa sa se lase cu fum fie la amplificator fie la sistemul electric al automobilului)

Editat de Ionut Remus
Link spre comentariu

Trebuie schimbate toate mosfeturile din SMPS.

Verifica si driverul (TL494, KA7500 sau SG3525 clasice la auto smps), eventual si tranzistorii din buffer totem pole.

 

Nu evita si verificarea rezistentelor din portile lor, chiar daca arata intacte, pot fi intrerupte, modul respectiv nefiind comandat, greul fiind dus de ceilalti.

Link spre comentariu
Vizitator Bandean Flaviu

M-am gandit mai bine si nu cred ca o sa o repar. Am fost azi la un electronist, ii de la sursa, si ma costa undeva la 80 de lei schimburile, pentru ca trebuie sa schimbe si o dioda si inca ceva pe acolo, si mai bine stau inca o luna, si imi cumpar o statie noua.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări