Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compatibilitate display laptop


morpheus05

Postări Recomandate

Am comandat de pe forum un display de 15.4" LP154WX4 (TL)(A3) pt laptop si nu merge cum trebuie. Imaginea aparedispare si nu e clara. Invertorul e ok, backlight-ul e in ordine. Nu stiu daca display-ul pe care l-am luat e defect sau cablul LVDS are probleme. Display-ul a fost bine ambalat.

 

Ma gandeam daca as putea testa display-ul pe un laptop de 14.1" care are aceeasi rezolutie? Conectez doar cablul video si testez cu lanterna cum e afisata imaginea. Ar merge? Ambele au conectori de 30 de pini.

 

Toate display-urile sunt compatibile cu laptop-uri daca au acelasi tip de conectori si aceeasi rezolutie?

 

Mentionez ca am testat laptop-ul pe un monitor extern si a mers. Deci placa video functioneaza. In afara de display si cablul video, ce ar mai putea fi cauza defectului?

 

 

 

 

Link spre comentariu

Conteaza mai mult decat sa fie identic estetic, am patit si eu cu display-uri mai putin exotice era un 15.6 led, nu mai stiu ce a fost, a stat laptopul cateva luni la mine, problema e ca nu afisa imaginea intreaga, pana la urma nu l-am putut face, desi laptopul e bun. Nu vreau sa vorbesc prosteste, in cazul de fata cred ca avem de-a face cu un panel(display) defect. Ar fi de ajutor daca poti face un filmultet sa il postezi.

Link spre comentariu

Am mai citit ca ar putea fi si switch-ul care detecteaza cand lid-ul e inchis. Daca se defecteaza s-ar putea declansa intermitent. Dar nu cred ca e asta pt ca backlight-ul ramane pornit. Nu stiu daca e posibil sa se strice doar partea care inchide semnalul video.

 

Dar pot testa display-ul pe un thinkpad t400 cu panel mai mic dar acelasi tip de conector video? Daca imaginea ar fi afisata aiurea as fi sigur ca display-ul e defect si as exclude cablul video.

 

Laptop-ul e un fujitsu siemens cumparat nou in 2006 si pana acum n-am avut probleme cu el. E un dualcore @1.6 care poate reda filme fullhd.

Am doar o camera video pe smartphone si nu stiu cat de bine s-ar vedea. Poate o sa fac poze mai pe seara.

Link spre comentariu

Am conectat display-ul suspect la un laptop care functiona cum trebuie si display-ul a mers. Nu am mai conectat invertorul dar se vedea cu lanterna ca imaginea afisata e clara. In cazul asta, mai ramane cablul video sa se fi defectat?  Ar putea fi altceva?

Editat de morpheus05
Link spre comentariu

Poate fi cablul poate fi incompatibil, ca sa fi sigur panelul trebuie sa fie pana la ultima cifra, litera virgula identic. Ma incercat n variante, unele cu succes, in alte cazuri am ars blacklight-ul, am ars chipuri video, circuite de alimentare.... nu stiu ce sa zic. Tine de experienta si de noroc. Am cumparat display second hand defect, mi-a ars alimentarea la laptopul unui client (era ceva gama profesionala cu i5), ma presat, in final i-am cumparat alt laptop, intre timp l-am facut. Ca sa mergi cat de cat in zona de siguranta foloseste piese noi exact pentru modelul respectiv, pe cat posibil codul identic. Daca e incompatibil ii rogi pe oameni sa ti-l primeasca, daca se defecteaza il trimiti la garantie. Cand iti vine un client caruia sa ii faci carpeala cu piese second hand, risti sa iei componente defecte, sau sa faci cine stie ce carpeala de-ti innozi urechile, iar la sfarsit banii sunt mai putini si risti sa si cedeze reparatia, in final sa te alegi de 2x cu paguba

Link spre comentariu

Ieri, de curiozitate, am testat si display-ul original care credeam ca s-a stricat si a mers si el. Deci nu trebuia sa cumpar inca un display. Partea buna e ca asta pe care l-am cumparat e mat. Acum cred ca sigur e de la cablu' video. Mi se pare aiurea ca pe placile de baza sunt conectori diferiti la cablul ala lvds, pe cand la display pare sa fie standard.

Eu la monitoare ma uitam in specificatii, era afisata tensiunea pt lvds, care era pana in 3.6V si tensiunea pt lampa pe la ~800V AC. Asa se poate evita arderea backlight-ului.

Oricum eu nu repar laptop-uri, in cazul de fata e al meu.

Editat de morpheus05
Link spre comentariu

Poate fi cablul poate fi incompatibil, ca sa fi sigur panelul trebuie sa fie pana la ultima cifra, litera virgula identic.....

 

Nu , nu este chiar asa....sa luam un display  pentru compatibilitate , te intereseaza asa :

[*]Diagonala  /inch/

[*]Rezolutie / HD, FHD, XVGA.../

[*]Dimensiuni / in general aceias clasa , slim sau "standard " cam da si modul de prindere/ fixare impreuna cu balamaua/

[*]Interfata cablul LCD >> LVDS; EDP; si nu numai  / cu variante 40 pini, 30, .etc..aici interfata este standard si respectata de toti producatorii, ca nu prea au incotro, diferenta la cablul LCD ,o face conectica cu placa, acolo fiecare fabricant de placi isi proiecteaza cum vrea si conectorul care vine pe placa nu este standardizat ca si legaturi: semnale , alimentare...de aici si artficiile" daca nu utilizezi un cablu identic cu cel original , adica de la producatorul lui si exact cum scrie pe dumnealui  , ulterior trebuie reparata si placa de baza..cum zici mai sus intr-un alt post

[*]Mufa de conectare de pe  LCD / in cazul utilizarii unui LCD compatibil , dar nu total, poate sa fie in stanga sau pe dreapta si sa necesite cablul prelungitor...

[*]Backlight-ul majoritatea LCD-urilor utilizate ptr consumul larg WLED cele RGB se adreseaza produselor de varf sau batranele CCFL , invechite acum si scoase din productie

[*]TN-uri sau IPS sau  VA  ..etc 

[*]Semnalul >> procesarea pe un canal sau pe doua pe 6; 8 sau 10 bit / procesarea pe 8 sau 10 biti ; reda o paleta de culori mult, mult mai mare decat cea pe un canal la 6 bit si sigur ca "o cere"rezolutia"

[*]Tensiun de in.t parca la unele modele sunt de 5v , marea majoritate fiind la 3.3v

In mare cam astea sunt criteriile grosiere , poate am scapat ceva ...restul tine de luminozitate, contrast, timp de raspuns,unghiul de vizibilitate  ..etc si iti alegi display-ul in functie de brand si preferinte ; auo, chimei ; lg ...etc

 

Daca ar trebui sa utilizam , doar un cod de produs descris de un part number unic si respectat pana la ultima virgula , atunci nu am avea inteschimbabilitate , ,,, nici vorba de asa ceva.

 

Orienteaza-te de aici , atunci cand vrei sa schimbi un panel si nu gasesti unul identic si neaparat pana la ultima virgula cu cel defect, are o gramada de filtre si posibilitati de a face comparatia pe o singura pagina intre diverse modele de la diversi producatori si ca sa excluzi o alegere eronata , in special urmaresti si la cele care au datasheet-ul , acolo posibilitatea de eroare a site-ului este foarte mica. 

 

Iti poti alege doua modele diferite de la producatori diferiti dar compatibile, cauti datasheet-urile pe net , faci comparatie si cam atat..

 

http://www.panelook.com

 

Nu tine neaparat de experienta si noroc , ca nu tragi la LOTO

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări