Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv led Akai LT-1907ab


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator cata82

Pornirea fortata se face cu ajutorul tensiunii de +5v si pinul ON/OFF printr-o rezistenta de 100ohmi. Practic pinul de +5v il inseriati cu o rezistenta de 100ohmi la pinul de ON/OFF.

Editat de cata82
Link spre comentariu

 Am spus despre tensiunile care le scoate sursa.

 

 

Ca si la tv crt sint surse care debiteaza in st-by toate tensiunile sau doar 5 sau 3,3 volti pentru procesor , in cazul acestui tv cum este sursa ? verificind acest lucru puteti sa va dati seama in ce faza se afla si astfel sa stiti unde sa cautati defectul , daca pinii de legatura intre sursa si mainboard nu au notatie de genul ON/OFF , ST-BY 5V atunci mai mult ca sigur este genul de sursa ce da ambele tensiuni chiar si in st-by . Ar fi bine sa faceti niste poze quasi - macro : sursa , mobo , conector dintre ele , etc care ar ajuta si ele in lipsa de alta documentatie

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Incercati sa-i faceti un "reflow" la chip-ul de pe placa de baza. L-am avut la reparat acest tv led saptamana trecuta(e un tv din categoria "low cost",de conceptie ieftina).   Nu se strica sursa. Daca sursa scoate cei 12v este buna,nu umblati la ea. Eventual masurati dupa ce e activata,tensiunea la mufa mica cu cei 2 pini-alimentarea ptr.backlight led la display. Daca scoate,dupa pornire sursa e ok. Se activeaza aplicand direct pe pinul "BK.ON" o tensiune de 4-5 volti fara nici o rezistenta,direct. Asa am verificat si eu de prima data, sa vad daca lucreaza sursa. La fel se manifesta si la mine. Nu pleca din ST-BY deloc. Dupa ce m-am lamurit cu sursa, am masurat si cateva tensiuni de pe mainboard;trebuie sa existe 5v, 3,3v si una de 1,8v; toate se masorara pe pinul de OUT+(din mijloc) al celor 3 surse SMD cu 3 terminale,de pe placa de baza. Dupa ce m-am lamurit ca exista niste teniuni pe mainboard,si ca se alimenteaza inclusiv "placinta cea mare si principala",m-am uitat la pinii integratului "seful cel mare", si am vazut ca sunt microfisuri de lipire pe o latura a lui; defapt o sa constatati vizual,ca e foarte "sumar" lipit din fabricatie(fiind un tv-eu de conceptie ieftina,asa "se intampla"); si aceasta "placintuta" de integrat foarte complex,face totul; e si procesor, si "scaler" video, si covertor hdmi! Pai cum dracu sa nu se incinga?... Se incinge destul de tare in functionare aceasta "jungla" de integrat. Si apoi i-am "executat ca la carte" un "reflow" cu suflanta(avand grija sa ma incadrez cat de cat,sa-i nu depasesc 250-260 de grade temperatura de lipire asupra integratului,masurand cu o sonda pusa pe integrat si cu un temo.digital). Si mai mult decat atat! i-am mai atasat(prin lipire cu un adeziv termoconductiv special) si un mic radiator pe el! ..."sa-i fac un bine" ptr.viitor". Deci nu va mai legati de memorie,sau de alte piese,ptr.ca nu apar astfel de defecte(daca sursa lucreaza,si tensiuni pe "placa digitala" exista). Aer cald la chip-ul "multi-jungle"...microprocesor "general si universal" si sa reparat. Spor la treaba.

Mici "rectificari" de scriere(ce le-am "produs" eu): "termo.digital,tensiuni,convertor"  ...scuze ptr.ele. :rade: ...se mai intampla.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări