Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Informatii A412


Vizitator

Postări Recomandate

Practic am reprodus doar placa F si placa A;pe placa F doar media frecventa este cea care ma interesat in mod special.In rest am constatat mai multe lucruri care trebuie imbunatatite si anume:circuitul de agc+s-metru nu au dinamica necesara(totusi) pentru conditiile actuale ,deci acolo trebuie altceva(voi face un circuit de agc care sa preia semnalul de rf direct din colectorul lui T3) iar sistemul de muting pe audio cu T13 nu este chiar ceea ce ar trebui.Ca atare partea de audio am inlocuit-o cu un circuit integrat TDA7496SA care dispune de volum in cc si circuit de muting(desi finalul audio cu germaniu suna excelent).Sigur ca bitx-ul este ceva mai usor de abordat pentru ca sunt mai putine circuite de acordat, dar cei care vor un pic de performanta trebuie sa se orienteze spre scheme clasice, care contin cat mai multe bobine.Cat privesc tranzistoarele folosite am folosit asa:T1-BF199,T2,T3-BF494 iar T3-2N5109 pe placa A.Cam astea sunt primele impresii dupa cateva zile de joaca...73!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Felicitari Emil!

Multumesc Daniel de aprecieri...raman totusi ca la ideea ca statiile YO(dupa mine ar fi cam 95%)nu au antene cu care sa lucreze DX-uri cu adevarat,sunt de fapt surde din pacate!Acum am un final,sa zicem qrp,de vreo 25W out real, cu care am lucrat diverse indicative oarecum interesante, sau pentru unii sunt inca in lista de whislist!!!Sper ca nu peste mult timp cei 20~25wati sa fie bineveniti(pe post de excitator) pentru un final care sa fie cu adevarat clasificat ca BIG GUN(evident cu tuburi).Sa auzim de de bine Emil YO6HEM 73!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Observ cu e mare qrm pe aici :rade: ...pana la urma jucaria a capatat un final cu 3xgu50 cu tranzistor in catozii tuburilor,o modificare a schemei cu 2xgu50 si KT904 in catozi.Asa cum am intuit tranzistorul din catozi s-a facut sarma la primele descarcari din tuburi(am pus un BLX14C dar nu a tinut),tuburile fiind nos.Asa ca dupa distractia cu BLX-ul facut sarma am pus un BU508A si amplificatorul a prins viata.Am observat ca cel mai bine se comporta cu 2SC4234 care are si Ft mai mare si acum e ok.Puterea estimativa ar fi de aprx.100w dupa consumul din etajul final,(momentan powermetrul nu e disponibil).Mai multe detalii: https://yo6hem.sunphoto.ro/Transceiver_Mixing_HF1

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Cam pustiu pe aici...hmm,totusi dupa ceva vreme si multe retusuri trcvr.-ul a prins viata asa cum ar trebui.Credeam ca a412 dupa atatia ani este un proiect matur...nu prea!Pentru cei care mai au asa ceva in dotare in atasamente sunt corecturile de rigoare...73!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am lipsit multa vreme si vad ca lucrurule au evoluat. Fiind An Nou, va doresc tuturor succes in ceeace intreprideti.

Dmnule Emil, modificarile pe care le indicati intentionez sa le fac si eu. Pentru mine problemele sunt generare de oscilator in benzile de 21 si 28 unde pur si simplu refuza sa oscileze. Aveti o solutie (nu vreau sa inlocuiesc oscilatorul original ci sa il fac sa functioneze corect)?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Tot eu.... Am modificat placa F asa cum a recomandat IGBT 1971 si lucrurile s-au schimbat... Am facut citeva legaturi CW folosind un final de 5W si mi se pare ca acum lucrurile sunt in regula.

Daca s-au schimbat in bine ma bucur,nu e precizat in text,in bine sau in rau :rade:. La al meu i-am pus in interior si o interfata de moduri digitale.Mai fac cate o legatura si in moduri digitale,dar rar,tot ssb-ul ma atrage cel mai mult.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

:rade: In bine, bineinteles! Nu stiu cu ce se maninca digitalele, deocamdata. Mai am cite ceva de facut dar cred ca voi incerca si eu sa vad ce as putea face. Mai inainte va trebui sa mai citesc cite ceva in domeniu, sa vad ce interfata pot sa fac si ce program sa utilizez. Voi pleca iarasi toata vara de acasa dar voi lua cu mine si un transceiver. Sa vedem cum vor evolua lucrurile...

Link spre comentariu

Modurile digitale sunt usor de abordat,interfata e simpla iar ca programe am folosit hamradiodeluxe http://www.hrdsoftwarellc.com (am renuntat,pentru mine e prea stufos),mixwin http://mixw.net/ , digipan http://www.digipan.net/ iar in final m-am stabilit la fldigi http://www.w1hkj.com .

Dar ce ma incanta cel mai mult la A412 e carcasa in care l-am pus nu demult;e excelenta, se face bucati,e metalica si poti lucra la tot ce ai nevoie foarte lejer.A fost de la un numerom 306.Apropo de cei 5W la emisie,mie mi se pare destul de inimos pentru cei 5W.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Felicitari, a iesit excelent. Eu il pastrez in carcasa postata la pagina 5.

As vrea sa fac mai mult trafic dar pierd mult timp cu alte lucruri. Deocamdata vreau sa fac un Z-match si sa trag o antena mai de doamne-ajuta. Voi vedea ce se alege de intentiile mele :rade:

Multumesc de aprecieri.Cat priveste antena eu merg pe varianta monoband fara sa folosesc adaptor de antena;momentan am trei antene inverted-v si una verticala pentru 80m,40m,20m si 15m.In conditile de propagare din prezent, trebuie sa smulgi tot ce se poate de la antena...in sfarsit spor la mesterit si sa ne auzim in banda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări