Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

borne releu


Postări Recomandate

Sal'tare,stie cineva care sunt intrarile de curent si care sunt iesirile ce comanda becurile acest releu?termenii aia nu-mi suna cunoscuti.

Daca s-ar putea sa-mi explicati exact cum este poza adica pinul stanga jos bla bla bla.

Multumesc anticipat

post-243403-0-67314000-1425504614_thumb.jpg

Editat de powerlight
Link spre comentariu

Nu cred ca acei pini sunt pentru alimentarea bobinei, daca aveti un ohmetru, verificati intre care pini aveti cca.70 ohmi si acolo sunt capetele bobinei.

La relele uzuale(acesta pare unul special, cred ca de semnalizare), bobina are terminalele 30 si LA din schita Dvs., verificati.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Bun,am reusit sa-l alimentez la pinul 30+ si 31- cu punte intre WB SI RE si-mi da pe RA semnal,releul acesta are 2 bobine din cate am vazut eu doar una este actionata dar daca o actionez manual si pe cealalta semnalul luminos devine mult mai "intens" cum as putea sa-l fac sa ramana asa ?

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Va salut . Sunt incepator si as vrea sa ma ajutati daca se poate .  Vreau sa alimentez bricheta auto astfel ca aceasta sa functioneze numai cand este pus contactul auto. Voi folosi un releu in acest scop , cu bobina alimentata de pe unul din firele pe care am tensiune dupa ce am pus contactul . Ma gandesc ca un releu de 30A este de ajuns . Am vazut ca sunt relee auto care rezista la acelasi amperaj , diferenta intre ele fiind rezistenta bobinei . Intrebarea este cat de mult conteaza rezistenta bobinei releului in buna funcionare a acesutia .Cele care au o rezistenta mai mare consuma mai mult sau mai putin ?

Este vorba de Ford Focus  2002. Oare este ok daca  bobina releului o comand de pe + unitatii radio care merge cu contactul pus . Va multumesc   :scarpin

Editat de tehniumpc
Link spre comentariu

Ar fi util să aibă o rezistenţă a bobinei cât mai mare, fiindcă astfel va consuma puţin. I=U/R (Legea lui Ohm). Dacă bobina va consuma câteva zeci de mA, nu ar trebui să fie probleme cu alimentarea ei de pe comanda radioului.

V-as fi recunoscator daca mi-ati recomanda dumneavoastra un releu .
Link spre comentariu

       Folositi acest tip de releu:

 

12vV/30A special destinat domeniului auto.Legaturile sunt urmatoarele:

 

    -firul care vine la bricheta,il duceti la pin 30 releu,

    -de la pin 87 releu plecati la bricheta,

    - pin 85 releu se conecteaza la masa,

    -pin 86 releu se conecteaza la unitatea audio la firul +,cu tensiune comutabila,

    -pin 87a releu ramane neconectat.

 *banuiesc ca va referiti la bricheta din bord,ca la Ford Focus mai exista o priza-bricheta- si pentru locurile din spate(cel putin asa este la mine)*

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări