Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator USB DIY


Vizitator yoben2q2q

Postări Recomandate

Vizitator yoben2q2q
 Am inceput un nou proiect si asavea nevoie de cateva sfaturi. 
Am mai multi acumulatori prin casa si am zis sa incerc sa fac un acumulator extern pt. telefoane , mai exact am un iphone 3gs si nu-i prea tine bateria. Am de ales intre Li-ion (3.7v/celula) si Li-ion polymer(LiPo 3.2 v / celula) . Vreau sa leg 2 sau 3 in paralel sa am o capacitate mai mare . Incarcarea lor am rezolvat-o , dar nu stiu cum sa leg firele si ce componente ar mai trebui ,  stiu ca pe USB normal am 5V . Am incercat sa leg doua Liion-uri in paralel direct la o ufa usb , doar pe VCC si Ground dar nu imi detecteza telefonul nimic
Link spre comentariu

La mufa MicroUSB a telefonului ai nevoie de 5V și în afară de asta, trebuie la pinii de date ai mufei să fie montată o rezistență de o anumită valoare, funcție de telefonul încărcat. Pentru a obține 5V, trebuie să legi acumulatorii serie-paralel astfel ca să ai o tensiune de 7,4V și după acumulatori să pui un stabilizator de 5V tip LM 323. Pentru I-Phone am găsit asta, http://www.pinout.net/Connector-Wiring/503/iPhone%20usb%20Charger%20pinout

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am "desfacut" un cablu defect, de la un iphone (al unui coleg de serviciu). La mufa microUSB am gasit un integrat (asa pare) cu 6 pini si un tranzistor. Zic tranzistor pentru ca are trei pini, desigur poate sunt doua diode sau doua rezistente etc. Din patru fire care vin din cablul propriuzis, in telefon intra 8 contacte. Ceva asemanator am observat si la cablul aparatului foto, patru fire de la mufa USB se transforma in 6 contacte, la mufa care intra in aparat. Care sa fie "filozofia" acestei multiplicari? Fac aceasta "cercetare" numai din pura curiozitate.

  Multumesc!

Link spre comentariu

din pacate acest cablu al telefonului contine in acea mufa un bufer pentru incarcare si date. de asta are si un pret pe masura,incepand de la 100 lei in sus,unul original. o pocnitoare de cablu de date/incarcare(este unul si acelasi) duce la defectarea telefonului,iremediabil.

Link spre comentariu

Cablul respectiv era de date sau de încărcător ? Poate fi o metodă de a descuraja producția de accesorii contrafăcute, se știe că accesoriile IPhone originale sunt destul de piperate..

 

Cablul pe care am facut disectia este o clona si asigura atat incarcarea cat si schimbul de date. Daca am retinut bine cablul original costa in jurul a 150 lei!!!

 

Multumesc pentru raspunsuri!

Editat de area51
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Buna seara , am facut rost de un calbu de Iphone 5 rupt , firul rosu si negru vad unde trb lipite , dar are idee cineva firul verde si firul alb unde vin ? Multumesc.

Aceste poze sunt facute in luna martie cand eram interesat de ceea ce se gaseste in mufele cablului.

Daca nu sunt suficiente, in cursul dupa-amiezii am sa fac mai fac si alte poze din care sa se vada mai bine cum trebuie lipite firele.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

Editat de area51
Link spre comentariu

Precizez ca pozele pe care le-am facut, se refera la un cablu clona folosit la un telefon iPhone 5.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Vazut "de aproape" se observa in ce viteza s-a facut treaba si cat de urat arata. Acum sunt curios de felul in care se prezinta mufele "genuine".

 

P.S. Ciupiturile care se vad pe firele cablului apartin celui care a facut lucrarea. Eu am facut "disectia" in tihna si n-am deranjat nimic.

Editat de area51
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări