Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor


  • UTILIZAȚI ACEST MOTOR DE CĂUTARE, GĂSEȘTE TOT.
  • Inscriere

    Daca iti place acest forum ar trebui sa-ti faci cont ca sa participi la discutii.

Forumuri

  1. Forum Electronica

    1. 227,5k
      postări
    2. 121,8k
      postări
    3. Power, Surse de energie

      Discutii despre surse de alimentare, tensiune, etc

      122k
      postări
    4. 63,5k
      postări
    5. 407,3k
      postări
    6. 5,6k
      postări
    7. 72,5k
      postări
    8. LED-uri si alte surse de lumina

      Aici se discuta despre lumini si LED-uri

      21,1k
      postări
    9. Generalitati

      Diverse discutii despre electronica.

      2,3k
      postări
    10. Sectiunea incepatorilor

      Aici pun intrebari incepatorii iar cei avansati raspund. Rog ca sa nu se faca misto de cei care sunt la inceput, toti am fost.

      88k
      postări
    11. Atelierul electronic

      Discutii despre scule si unelte in electronica

      22,4k
      postări
  2. Forum Hobby

    1. 34,6k
      postări
    2. 3k
      postări
    3. Hobby diverse

      Sunt multe, pacat ca lumea a uitat ce este un Hobby adevarat.

      5,4k
      postări
  3. Forum CNC, prelucrari mecanice si tamplarie

    1. 27,1k
      postări
    2. 12,2k
      postări
    3. Tehnica sudurii

      Discutii despre sudura si aparate

      17,1k
      postări
    4. Atelierul meu mecanic

      Atelierul mecanic personal si proiectele mele

      7,9k
      postări
    5. 2,1k
      postări
  4. Forum auto si despre masini

    1. Electronica Auto

      Instalatii, computere de bord si alte montaje pentru masini

      66,8k
      postări
    2. Auto sound

      Postati aici tot ce tine de muzica in masina

      10k
      postări
    3. Legislatie rutiera

      Discutii despre legislatie, teste auto, codul rutier, scoala de soferi, chestionare deci in general despre trafic si legile traficului.

      2,7k
      postări
    4. Mecanica si tablarie auto

      Manivele si rulmenti, tablarie si segmenti

      12k
      postări
  5. Forum IT Si Telecomunicatii

    1. 76,1k
      postări
    2. Despre Jocuri video

      Sa ne mai si jucam un joc video din cand in cand.

      115
      postări
    3. Telefonie mobila

      Gadgeturi sau obiecte utile ? Hai sa le reparam.

      14,9k
      postări
  6. Forum Casa si gradina

    1. 28,5k
      postări
    2. Electrocasnice

      Cu privire la achizitionarea si folosirea diverselor electronice si electrocasnice.

      6,2k
      postări
    3. Automatizari casnice

      Diverse automatizari in casa cum ar fi tras perdele, apa la WC si altele... dar automat

      6,3k
      postări
    4. Depanari casnice

      Reparatii frigidere, masini de spalat si orice alte electrocasnice

      26,9k
      postări
    5. Amenajari casnice

      Un rigips, niste flori si gata micul paradis de acasa.

      4,2k
      postări
    6. Utilaje Agricole

      Despre tractoare si alte chestii folosite in agricultura

      257
      postări
  7. Forum Divertisment

    1. 150,7k
      postări
    2. Muzica si Filme

      Discutii despre filme si muzica

      8,6k
      postări
    3. 4,5k
      postări
  8. Forum Diverse

    1. Bazar

      Talciocul userilor, taraba ta din forumul electronistilor.

    2. Proiecte Comerciale

      Aici postati proiectele voastre comerciale.

      2,7k
      postări
  9. Administrative

    1. Pubela

      Aici ajung subiectele fara noima, subiecte vechi si off topicurile.
      You get senseless topics, old topics and off topics.

      32,7k
      postări
    2. REGULAMENTUL FORUMULUI   (18.535 vizite la acest link)



  • Ultimele Postări

    • O R serie este ca o gatuitura pe o teava prin care curge apa - reduce debitul. O R paralel este ca o teava derivatie* de la cea principala care - sa zicem - duce apa la o morisca. Cu cat diametrul tevii derivatie este mai mare cu atat va ajunge mai putina apa la morisca.  Diametru mare inseamna o rezistenta mai mica opusa apei, deci o Rp mai mica. (* - considerati ca derivatia duce apa la canal) Pt ca morisca sa se invarta mai repede (difuzorul sa cante mai tare),  trebuie ca  1 - gatuitura sa fie mai slaba  (pana  spre deloc), respectiv Rs trebuie sa fie mai mica,  si 2 -  teava derivatie sa fie de diametrui mai mic, respectiv Rp sa fie de valoare mai mare.   Un L-PAD  este un divizor potentiometric asa ca cele doua R din care este format, Rs si Rp au valori dependente una fata de alta pt a mentine impedanta vazuta de filtru la aceeasi valoare.  Toate calculatoarele de L-PAD au aceasta conditie impusa in algoritm, asa ca daca vreti sa nu irositi prosteste putere pe rezistenta paralel va trebui sa calculati "manual" valorile celor doua R si evident sa calculati filtrul pt noua impedanta rezultata.   Asa cum v-am mai explicat odata, o imagine mult mai intuitiva a functionarii celor doua R se obtine daca "rupeti" L-padul in doua, si puneti Rs la intrarea in partea de inalte a filtrului, iar Rp o lasati pe iesirea acestuia, in paralel cu difuzorul.   Influenta Rs este aproape strict asupra nivelului auditiei, dar influenta Rp este mai complexa, ea atrenuand semnificativ si armonicele frecventei de rezonanta ale tweeterului.    Nu va cramponati de simulatoare, ele NU va dau solutii reale. Trebuie sa intelegeti cum functioneaza sistemul pe care doriti sa il simulati - altfel sunteti un captiv [total] al calculatorului. Daca apar valori gresite, nu veti observa acest lucru, pt ca nu stiti (din teoria generala) cam care ar trebui sa fie valorile corecte (ma rog, plaja lor).
    • Sunt sigur ca aveti dreptate. Mi-ar prinde bine daca se poate sa si inteleg de ce. Ce diferenta este intre varianta cu Rp,Rs la valori mai mici fata de varianta cu valori mai mari daca in ambele cazuri se obtine acelasi rezultat? Ce valori ar fi optime? Asa apar in simularile mele si in montajul realizat practic. Erau ramase de la alt proiect,am sa caut altele potrivite.
    • n-au avut Canto Fabule si Mugur de Fluier si nici Dupa Melci a lui Nicu Alifantis au ascultat numai Eric Clapton, Queens U2 si Pink Floyd. (n-ai cu cine, niste tarani...) am adaugat si Pink Floyd poate intra Roger Waters sau Gilmore pe forum si se supara...   cu asta mi-ai dat sah mat ca aici nu are lumea balcoane.   apropos de timpurile de demult cand ascultam "The Billboard" (topul muzical pentru astia mai tineri) la Europa libera pe unde scurte si se auzea ca pixu dar era "ananas"! in ziua de azi 0.000078%  distorsiuni e prea mult si inacceptabil (blasfemie clara)   pana acum asta e cea mai plauzibila totusi ala de 2x35W de la IEI si mai avea Electronica  (parca) un 2x20W asa ca o carte (si amplitunerul Delia de la Electromures) nu erau chiar de cacat. (sa nu-ti imaginezi ca prin anii 80 prin UK/IRL toti aveau Bang & Olufsen) IRL erau foarte saraci in 80 cu un somaj enorm. RR   ca esteuropenii din west care au tot timpul frigiderele pline (zici ca asteptam armaghedonul)
    • Romanii sunt melomani si romantici carora le place muzica de calitate, de aia    Nici nu-ti poti imagina ce satisfactie este sa asculti o manea buna pe un amplificator pe lampi construit chiar de tine, cu piranda langa tine servind-o cu un pahar de vin la damigeana. Eventual la un gratar pe balcon.   Poti avea un asa orga*m intelectual daca privesti un giroscop de alicopter ?   Acum serios, explicatia reala si psihologica Pe vremuri in romani nu gaseai decat cu mari PILE electromures si alte petarde stricate de-a gata din magazin pe cand in afara arau de toate tipurile si culorile. Sa nu mai zic ca dupa 90 aproximativ 10 ani situatia nu a fost chiar asa de roz, desii au aparut si la noi erau putine si ff scumpe. Este un fel de frustrare mostenita.
    • cam de toate de la surse in comutatie la radiouri si un milion de proiecte cu microcontrollere. posibil dar am lucrat cu multi ingineri foarte pasionati la chestii foarte neobisnuite (profesional nu hobby) de la camere pentru submarine la arii de microfoane cu beamforming. Toti astia cu care am lucrat erau si hobby-isti si faceau tot felul de prostii de la microprocesoare de la zero la sisteme de control pentru elicoptere cu giroscoape ca sa stabilizese zborul (acum 20 de ani and au aparut mems) Nic macar o data nu am auzit pe nimeni sa mentioneze ceva de audio. (cu toate ca mai faceam cate un cip digital pentru industria de broadcasting cand a trecut la digital si erau multe canale audio standardele alea digitale cu care lucram)   @Elservius  sincer m-am gandit la chesta asta, ca ar fi preferat sa se instruiasca in ceva cu potential economic mai mare. Adica cu cariera in cap ca un fel de master plan.   @sesebe mi-am adus acum aminte, aici a fost o nebunie in anii 80 cu un calculator care se putea construi si ca kit - BBC Micro (total invizibil in lumea nosastra estica) - asta mi-au explicat diversi colegi ingineri de varsta mea. De fapt miscare Raspberry Pi e un fel de hai sa inviem  miscarea BBC-Micro din trecut care a generat cateva generatii de programatori foarte buni in UK/IRL (asta e istorie auzita nu eram aici in anii 80/90) RR
    • Poate că prin alte locuri oamenii preferă să construiască lucruri care sunt mult mai rentabile din punct de vedere material.
    • Explicatii ar fi citeva, prima care imi vine in minte este ca nu stiu ca amplificatoarele audio pot fi si DIY sau ca nu stiu sa le construiasca Dar acolo ce se construieste? Ce este interesant pt ei? Eu sint sigur ca nu te-ai invirtit in cercurile care trebuie.
    • Am inteles , subiect separat .
  • Sugestiile noastre

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări